De fotoboeken van Profotonet

Premium fotoboeken bij Profotonet

Profotonet staat bekend om haar kwaliteit. Dat betekent dat ze in principe in de wat duurdere prijsklasse zitten. Daarom zijn we verbaasd over de zeer betaalbare Premium lijn die ze aanbieden. Je krijgt daarvoor een album met echt Fujifilm fotopapier, dat een veel mooiere kwaliteit geeft dan geprinte albums.

Drie kwaliteiten

Bij Profotonet kies je voor één van deze drie kwaliteitsklassen voordat je een formaat uitzoekt:

  • Premium fotoboek (hardcover en softcover)
  • Premium Plus fotoboek
  • Professional fotoboek

 We vinden het top dat Profotonet deze drie mogelijkheden heeft. Zo is er voor elk budget een optie om een kwalitatief goed album uit te zoeken.

Premium fotoboek softcover

Papier
Het voordeligste fotoboek van Profotonet heeft een zachte (maar vrij stevige) kaft. Dat maakt het wat kwetsbaarder. Het is wel een echt gebonden album. En het is gemaakt van écht fotopapier: professioneel Fujifilm Lustre Album papier.

Formaten
Het premium fotoboek is verkrijgbaar in de maten 15×15 cm, 15×20 cm, 20×20 cm en 20×30 cm. Je kunt maximaal 50 pagina's bestellen.

Kaft
Je kunt op de vrij stevige kaft een eigen foto en tekst afdrukken. Aan de achterkant van de kaft staat een logo.

Premium fotoboek hardcover

Formaten
Er is een flink aantal formaten mogelijk, van 15 x 15 cm tot 30 x 45 cm, en zowel staand, liggend als vierkant. Fijn vinden we dat hierbij de beeldverhoudingen van gangbare foto's worden gebruikt, bijvoorbeeld 3:4 bij het boek van 15 x 20 cm, en 2:3 bij het boek van 20 x 30 cm en 30 x 45 cm. De albums kunnen maximaal 100 pagina's bevatten.

Papier
De Premium albums worden gemaakt met echt fotopapier van Fujifilm. Je kunt daarbij kiezen voor Lustre (halfmat), Slik (zijdeglans). Glossy (hoogglans)  of Velvet (extra mat). Silk en Lustre zijn de meest gekozen papiersoorten, maar ook Glossy en Velvet hebben hun voordelen.
De Premium hardcover fotoboeken zijn standaard vlakliggend.

Cover
Bij de hardcover versie is er een ruime keuze aan covers (de kaft of omslag). Je kunt op de omslag een foto afdrukken maar ook kiezen voor vinyl, linnen, leer of zelfs fluweel. Als je een foto op je omslag wilt dan kan dat op fotopapier, linnen of plexiglas (!), 

Bij de vinyl, linnen, leer en fluweel cover kun je kiezen uit een groot aantal kleuren. Echt de moeite waard om te overwegen, het is bijvoorbeeld leuk om een serie in verschillende kleuren te maken.

Extra opties
Bij sommige combinaties is het mogelijk om je album te personaliseren met embossing of lasertekst. Er is ook een bewaarbox bij te bestellen.

Profotonet Premium Plus fotoboek

De Premium Plus fotoboeken van Profotonet zijn een upgrade van de Premium serie en in alle opzichten luxe uitgevoerd. Alle formaten en opties van het Premium album zijn mogelijk, dus er is een enorme keus aan papiersoorten en covers. Voor de omslag zijn er nog extra opties beschikbaar.

Gewatteerde cover en dikkere pagina's
Aan de cover van het Premium Plus fotoboek wordt foam toegevoegd. Hierdoor oogt en voelt het boek extra luxe. De pagina's worden verdikt met museumkarton en zijn dus extra stevig.

Extra opties
Bij de meeste combinaties is het mogelijk om je album te personaliseren met embossing of lasertekst. Er is een passende luxe box bij te bestellen.

Profotonet Professional fotoboek

Zelf noemen ze dit het pareltje onder de fotoboeken, en wij vinden dat ze die titel hebben verdiend. Dit is hét luxe fotoboek voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld een bruiloft. Ook professionals zullen de kwaliteit weten te waarderen. Natuurlijk zijn deze professionele fotoboeken niet goedkoop.

Handgemaakt
De Professional fotoboeken worden handgemaakt door een professionele boekbinder. Het boek heeft luxe opties die het echt uniek maken, zoals verdikte pagina’s met 1 mm museumkarton ertussen, foam achter de kaft en linnen schutbladen. 

Formaten
De Professional serie is te koop in vier afmetingen: 20 x 20 cm, 25 x 25 cm, 30 x 30 cm en 30 x 40 cm. Ze kunnen 20 tot maximaal 70 pagina's bevatten.

Fotopapier
De Professional fotoboeken worden gemaakt van Fujifilm Digital Professional DP II fotopapier, nog weer een klasse hoger dan dat van de Premium serie. Er worden drie soorten aangeboden: Lustre, Silk en Velvet.

Cover en extra opties
De deluxe cover van dit album is heel stijlvol. Zo kun je één of meerdere frames in de cover laten maken. Ook is embossing mogelijk, waarbij loden letters in het materiaal gepleegd worden. Het lettertype staat daarbij vast. Wil je een eigen lettertype of een ander ontwerp zoals een logo? dan is lasertekst ook mogelijk. Hierbij wordt jouw ontwerp in het materiaal gelaserd.

Levertijd

Omdat de fotoboeken bij Profotonet met veel zorg worden gemaakt is de productietijd wat langer. Bij de Premium Plus producten moet je rekening houden met een week productietijd, het Premium album is iets sneller klaar. De boeken worden daarna verzonden.

Waarom een fotoboek van Profotonet?

Profotonet is onze keuze voor fijnproevers en professionals. De kwaliteit is het beste van wat er op de markt is voor consumenten. Uiteraard betaal je daar wat meer voor. Wil je het allerbeste fotoboek en mag het wat meer kosten? Dan is Profotonet je keuze.

Over Profotonet

Profotonet bestaat uit vakidioten, zo zeggen ze dat zelf. Ze zijn de keus van professionele fotografen. Het bedrijf is gevestigd in Capelle aan de IJssel.

Hoe beoordelen we de fotoboeken van Profotonet?

Profotonet staat op nummer 1 in ons overzicht van de beste fotoboeken