De fotoboeken van Pixum

De mooiste fotoboeken maak je zelf

Dat zegt Pixum tenminste op hun website. Ze helpen je daar mee door een redelijk groot maar overzichtelijk assortiment fotoboeken aan te bieden. Bij Pixum begin je met het kiezen van de vorm van het album: liggend, staand of vierkant.

Formaten

Pixum heeft vier liggende varianten in hun aanbod. Ze kunnen minimaal 26 en maximaal zelfs 178 pagina's bevatten.

  • Mini (A6, ca. 15 x 11 cm)
  • Klein (ca. 19 x 15 cm)
  • Groot (A4, ca 28 x 21 cm)
  • XXL (ca. 38 x 29 cm)

Er zijn twee staande varianten. Ook deze gaan tot 178 bladzijden, zodat je ongekend veel foto's kwijt kunt.

  • Groot (A4, ca. 21 x 28 cm)
  • XXL (ca. 28 x 36 cm)

En tenslotte drie vierkante fotoboeken, met 26 tot 98 bladzijden.

  • Klein (ca. 14 x 13 cm)
  • Groot (ca. 21 x 21 cm)
  • XL (ca. 30 x 30 cm)

Papiersoorten en binding

Pixum biedt de keus uit twee soorten papier met elk drie verschillende glansgraden. Ze noemen de papiersoorten Fotopapier en Premium papier. Bij de kwaliteit Fotopapier wordt je foto gedrukt op stevig papier en ze zeggen dat dit er net zo uit ziet als fotoafdrukken op fotopapier. Deze boeken hebben een Lay-flat binding. De albums met Premium papier hebben een traditionele lijmbinding en liggen dus niet vlak op tafel. Het papier is voorzien van een beschermende lak of coating.

Voor de glansgraad kun je bij beide papiersoorten kiezen uit zijdeglans (meest gekozen), mat of hoogglans. Zoals bekend zijn hoogglans afdrukken gevoeliger voor vingerafdrukken en glimt het meer, maar de kleuren zijn helderder en het contrast is groter.

Omslag of kaft

Bij hardcover fotoalbums heb je de keuze uit een platliggende binding en een lijmbinding. De cover bestaat uit stevig karton met een opdruk naar keuze aan voor- en achterzijde.
Het softcover album heeft een cover van buigzaam karton. Dat maakt het boek wat minder duurzaam.
De simpelste binding die Pixum aanbiedt is het Scrift met zijn geniete kaft. Simpel en wat kwetsbaar, maar licht en gemakkelijk mee te nemen.

Levertijd

Vanwege de productie en verzending vanuit Duitsland is de levertijd wat langer, reken op gemiddeld een week. Op de website staat een tabel met verwachte levertijden voor de verschillende producten.

Waarom een fotoboek van Pixum?

Het aanbod van Pixum is overzichtelijk maar goed doordacht. De prijzen zijn relatief laag. Pixum heeft meerdere prijzen gewonnen met hun producten. Pixum kent een 100% tevredenheidsgarantie.

Over Pixum

Pixum is een grote speler in Europa en is gevestigd in Keulen, Duitsland. Er is een Nederlandse afdeling en een Nederlands telefoonnummer.

Ons oordeel

Hoe goed vinden we de kwaliteit ten opzichte van fotoboeken van andere aanbieders? Lees dat in onze beoordeling van de beste fotoboeken.