De fotoboeken van CEWE

De ruime keuze aan fotoboeken bij CEWE

Bij CEWE kun je kiezen uit een groot assortiment fotoboeken. Bijzonder bij CEWE is de diversiteit van het aanbod: van een ringband voor de kleinste tot prijswinnende fotoalbums met luxe leren omslag of reliëfopdruk.

Grote formaten

Het standaard fotoboek van CEWE meet 21 x 28 centimeter. Dat is bijna A4 formaat, dus het is makkelijk op te bergen. Dit boek is zowel in staande als liggende variant te koop en heeft maximaal 202 pagina's.

Een stapje groter is het vierkante XL fotoboek. Het is 30 x 30 centimeter groot en maximaal. 202 pagina's dik.

Nog groter? Het XXL fotoboek meet 28 x 36 cm (staand) of 28 x 29 cm (liggend) en heeft eveneens max. 202 pagina's.

Kleine formaten

Bij CEWE koop je een vierkant Medium fotoboek van 21 x 21 cm. Kleiner nog is het liggende fotoboek van 19 x 15 centimeter.

Erg leuk zijn de Mini en Small varianten. Ze zijn er in verschillende afmetingen, bijvoorbeeld 15 x 11 cm.

Voor de allerkleinsten heeft CEWE een Kids fotoboek met ringband. Het meet 14 centimeter in het vierkant.

Papiersoorten

CEWE kan deze albums leveren in maar liefst zes verschillende papiersoorten. Dat maakt de keuze er niet makkelijker op! Je kunt kiezen tussen gewoon papier en fotopapier. Beide soorten zijn vervolgens verkrijgbaar in drie verschillende glansgraden. Dat geeft de volgende combinaties:

  • Zijdeglans papier
  • Hoogglans papier
  • Premium mat papier
  • Zijdeglans fotopapier
  • Hoogglans fotopapier
  • Premium mat fotopapier

Van de gewone papiersoorten is zijdeglans de klassieker en een echte allrounder. De hoogglans variant levert de mooiste kleuren, maar spiegelt wel. De matte variant geeft je foto's een stijlvolle fluweelzachte uitstraling met zachte kleuren. Op dit papier worden de foto's geprint. De albums hebben een traditionele boekbinding

Bij de albums met fotopapier worden je foto's belicht in plaats van bedrukt. Dat geeft mooiere foto's met betere kleuren en meer details, maar is wel wat duurder. Groot pluspunt van deze fotoboeken is dat ze platliggend worden gebonden. Daardoor kun je zonder problemen je foto's door laten lopen over twee pagina's.

De kaft of omslag

Ook hier weer meer keuze bij CEWE: je kunt kiezen uit een harde kaft, een zachte kaft of een eenvoudig schriftomslag. De harde kaft beschermt je foto's uiteraard het best en is voor ons de meest voor de hand liggende keuze. Een groot deel van de rug (dat wat je ziet als je boek in de kast staat) is flexibel vorm te geven.

De zachte kaft is een buigzame gelamineerde omslag. De pagina's van dit boek zijn gebonden. Bij de schriftomslag is dat niet het geval, hier worden de pagina's met twee nietjes bij elkaar gehouden.

In de ontwerpsoftware kun je ook nog kiezen voor de elegante lederen en linnen kaften die CEWE kan leveren.

Reliëfopdruk

Je kunt bij CEWE je fotoboek extra bijzonder maken met een voelbare reliëfdruk. CEWE won een TIPA-award voor deze innovatie. De reliëfopdruk is te bestellen in glanzend goud, zilver en roségoud, of in een kleur naar keuze.

Levertijd

De levertijd van CEWE fotoboeken varieert van 4 tot 10 dagen.

Waarom een fotoboek van CEWE?

CEWE heeft een heel breed assortiment, waardoor er voor iedereen wel een geschikt fotoboek te vinden is. De prijs/kwaliteitsverhouding is top. Vooral de albums met echt fotopapier hebben een erg goede afdrukkwaliteit. Er zijn veel opties voor een mooie afwerking naar keuze.

Over CEWE

CEWE is een van oorsprong Duits bedrijf dat begonnen is in Oldenburg. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot Europees marktleider in fotofinishing. Er werken 4000 medewerkers bij dit bedrijf. CEWE verzorgt de afhandeling van bestellingen voor verschillende drogisterijketens en andere wederverkopers.

Ons oordeel

Wat vinden we van de fotoboeken van CEWE? Dat lees je in onze test van de beste fotoboeken.