De fotoboeken van HEMA

De vertrouwde kwaliteit van HEMA

De fotoservice van HEMA is in Nederland een van de bekendste aanbieders van fotoboeken. HEMA heeft een imago van vertrouwen en kwaliteit. Je weet wat je krijgt. HEMA heeft ook een goed oog voor de wensen van de klanten. Belangrijk pluspunt van HEMA is ook dat je de fotoproducten in de winkel kunt ophalen.

Welke fotoboeken heeft HEMA te koop?

HEMA heeft haar assortiment fotoboeken verdeeld in drie hoofdsegmenten:

  • Fotoboeken met harde kaft
  • Fotoboeken met zachte kaft
  • Andere fotoboeken

Bij veel van deze fotoboeken kun je vervolgens kiezen uit twee kwaliteiten:

  • Basis fotoboeken
  • Luxe fotoboeken

Fotoboeken met harde kaft

Drie uitvoeringen
Het fotoboek met harde kaft is er in een basisuitvoering met harde kartonnen kaft, een basisuitvoering met harde linnen kaft, en in een luxe uitvoering. Op de kartonnen kaften is een foto naar keuze af te drukken. Bij de uitvoering met linnen kaft kan dat niet, maar die is wel te koop in verschillende kleuren. 

Afmetingen
Alle fotoboeken met harde kaft zijn er in staande en liggende varianten, en met verschillende afmetingen. Bij dat laatste heb je de keus uit zeer uiteenlopende formaten: van 14 x 14 centimeter tot wel 39 x 29 centimeter.

Basis en luxe
Het verschil tussen de luxe uitvoering en de basisuitvoering? Dat zit 'm in het fotopapier en in de binding. De luxe fotoboeken zijn gemaakt van echt fotopapier en zijn vlakliggend. Het fotopapier is er in een matte en een glanzende variant.

Fotoboeken met zachte kaft

Bij de HEMA fotoservice kun je ook fotoboeken met zachte kaft bestellen. Het aanbod is wat beperkter en de formaten wat kleiner. Een zachte kaft maakt het album goedkoper maar ook kwetsbaarder.

Afmetingen
Het basisboek is er in twee maten: 21 x 28 cm en 21 x 21 cm. Bij de luxe versie is de keuze wat groter: alle combinaties van 19 en 29 centimeter zijn mogelijk. Er is ruimte voor maximaal 100 pagina's. HEMA bied ook nog een pocketboekje aan dat zo klein kan zijn als 10 x 10 cm.

Basis en luxe
Ook hier geldt weer: de basisboeken zijn geprint op gewoon papier, de luxe boeken zijn afgedrukt op echt fotopapier. Pluspunt van de luxe versies: ze zijn vlakliggend, dus vallen mooi open.

Fotoboeken met ringband

Ook mooi open valt het ringbandboekje. Het heeft een doorzichtige kunststof kaft, zodat de eerste pagina als omslagfoto dient. Het is te bestellen in mat en glanzend, heeft een formaat van 20 x 15 cm en telt maximaal 100 pagina's.

Origineel is het vierkante boekje met ringband waarbij je een deel van de kaft kunt laten uitstansen. Leuk om cadeau te doen. Het meet 14 x 14 of 21 x 21 cm en heeft maximaal 59 pagina's. Het is ook te koop in een linnen uitvoering van 25 x 25 centimeter.

Baby fotoboek

Een leuk idee van HEMA: je bestelt een fotoboek van 20 x 20 cm van de eerste babyfoto's en krijgt er een cadeauboekje bij van 10 x 10 cm. Het babyboekje heeft precies dezelfde indeling als de grote versie. Meer babyboekjes nodig voor opa's en oma's? Geen probleem, je kunt er zoveel bijbestellen als je wilt, en ze zijn ook na te bestellen. De vlakliggende binding en het echte fotopapier maken dit Baby fotoboek een waardevol bezit.

Levertijd

Alle HEMA fotoboeken zijn af te halen in de winkel, maar ook gewoon aan huis te bezorgen. Bij afhalen vervallen de verzendkosten, dat scheelt weer! In de meeste gevallen heb je het fotoboek na ongeveer een week in huis.

Waarom een fotoboek van HEMA?

We noemden het afhalen al als pluspunt, tenminste als je in de buurt van een HEMA filiaal woont. HEMA geeft een ‘Altijd tevreden’- garantie. We hoeven HEMA niet verder te introduceren, de winkels zijn in Nederland een vertrouwde verschijning en ze hebben bijna heel Nederland als tevreden klant.

Oordeel

Nieuwsgierig naar de kwaliteit ten opzichte van andere fotoboeken? Lees dan onze top 6 van de beste fotoboeken.