De fotoboeken van Albelli

De keuze bij Albelli

Vind je het ook zo moeilijk om het juiste fotoboek te kiezen? Albelli maakt het in ieder geval wat makkelijker op hun website doordat je kunt selecteren op vier verschillende formaatklassen (S, M, L en XL), drie verschillende oriëntaties (staand, liggend en vierkant), twee soorten kaft en twee bindingen.

Formaten

De meest verkochte maat L (large) is ongeveer 28 x 21 centimeter groot. Dat zijn bijna de A4 afmetingen, wat een zeer gangbaar formaat is. Het is in een staande en liggende versie te bestellen en telt maximaal 120 pagina's.

Het kleine boekje van maat S (small) meet 13 x 10 cm. Dat is een gangbare maat voor gewone fotoafdrukken. Erg handig om mee te nemen als je je vakantiefoto's wilt laten zien. Het is erg voordelig. Je kunt het bestellen met 24 tot 120 pagina's. Er is ook een vierkante versie.

De Medium formaten zijn 20 x 15 cm staand of liggend. Er is ook een vierkante variant van 14 x 14 cm met zachte kaft.

De XL fotoboeken zijn met recht extra large: 29 x 29 centimeter staand en liggend. De vierkante versie is 30 x 30 cm, zeg maar de afmeting van een ouderwetse langspeelplaat.

Papiersoorten

Albelli kent maar drie opties voor de papiersoort: Standaard, Hoogglans en Platliggend Premium. Hoogglans pagina's geven de foto's meer contrast en diepte, maar maken ze ook kwetsbaarder voor vingerafdrukken. Het Platliggend Premium papier is dikker. De linker- en de rechterpagina lopen naadloos in elkaar over, zodat je je foto's over twee pagina's kunt verdelen.

Bij Albelli worden de foto's geprint.

De kaft of omslag

Waar een fotokaft bij de meeste aanbieders standaard is, betaal je bij Albelli een kleine meerprijs als je een foto op je kaft wilt. Standaard bij de prijs inbegrepen is een linnen kaft, waarbij je kunt kiezen uit zeven kleuren. Je kunt ook kiezen voor een bruin of zwart (kunst)leren kaft.

Levertijd

Albelli zegt er naar te streven om je fotoboek binnen vier werkdagen te leveren.

Waarom een fotoboek van Albelli?

De keuze is overzichtelijk bij Albelli. De prijzen van Albelli zijn relatief laag. Dat ze er toch in slagen om hoog te scoren in de testen is een prestatie. Als je niet de allerhoogste eisen stelt aan de kwaliteit dan vind je bij Albelli een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Over Albelli

Het Nederlandse Albelli is begonnen met het verkopen van fotoboeken in Nederland en breidde zich al snel uit naar België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam, maar de productieafdeling bevindt zich in Den Haag.

Uniek bij Albelli is de 100% tevredenheidsgarantie. Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent over het geleverde product zorgen ze voor een passende oplossing.

Andere fotoboeken

Nieuwsgierig naar andere aanbieders van fotoboeken? Kijk dan naar ons overzicht van de beste fotoboeken.