De fotoboeken van Fotofabriek

Betaalbare fotoboeken

Het assortiment van Fotofabriek is uitgebreid, maar op hun website wat onhandig gepresenteerd. Je kunt niet filteren op bijvoorbeeld formaat of glansgraad. Wel op prijs en productietijd, maar dat lijken ons geen eerste selectiecriteria. We zullen proberen wat orde te scheppen.

Veel keus is er in ieder geval wel, Fotofabriek biedt op moment van schrijven 60 varianten aan.

Hardcover fotoboeken

Formaat
Hardcover is te koop in A4 formaat (staand en liggend), A5 formaat (staand en liggend) en A6 formaat (alleen liggend). Daarnaast zijn er vierkante varianten van 14 x 14 cm, 21 x 21 cm en 30 x 30 cm, en een liggende versie van 35 x 29 centimeter.

Papier en binding
De standaard is… standaardpapier. Fotofabriek licht toe dat dit gesatineerd oftewel zijdeglans betekent, en dat het voorzien is van een beschermende coating. Tegen meerprijs kun je kiezen voor Premium Mat of UV Hoogglans papier. Nog wat meer betaal je per pagina voor Vlakliggend Exclusief of Vlakliggend UV exclusief (hoogglans). De foto's worden geprint.

Omslag en extra opties
De omslag is te bestellen met een foto, eventueel mat afgedrukt. Er zijn linnen en kunstleer varianten die ook bedrukt kunnen worden. Een onbedrukte omslag van wit of zwart kunstleer is ook mogelijk. Een luxe geschenkdoos en zwarte schutbladen behoren ook tot de mogelijkheden. Bijzonder is de mogelijkheid om je fotoalbum handmatig te laten controleren.

Softcover fotoboeken

Formaat
Softcover fotoboeken zijn er weer in de standaardformaten A4, A5 en A6, zowel staand als liggend. Ook de bovengenoemde vierkante afmetingen ontbreken niet. Handig om mee te nemen is het vierkante Pocketboekje van 10 x 10 centimeter. Je kunt de softcover fotoboeken uitbreiden tot maximaal 200 pagina's.

Papier en binding
De Softcover boeken zijn gebonden, dus niet vlakliggend. Je hebt de keuze uit de papiersoorten Standaard (zijdeglans), Premium Mat, UV Hoogglans en Gerecycled papier.

Omslag en extra opties
Je kunt kiezen uit een glanzende of een matte Laminaat omslag. Op de website kun je ook nog kiezen voor een Hardcover omslag, wat we een beetje vreemd vinden. Waarschijnlijk vermelden ze dit omdat je tijdens het bestelproces nog kunt wisselen.

Grønn fotoboek: duurzaam

Een groen fotoboek? Dat ze bij Fotofabriek wat met duurzaamheid hebben bleek al bij het optionele gerecyclede papier. Grønn staat voor groen maar ook voor Groningen, de vestigingsplaats van Fotofabriek. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen en de energie die ze gebruiken om het boek te maken komt van zonnepanelen op het dak.

Formaat
Grønn is alleen verkrijgbaar in A4 formaat, liggend en staand. 

Papier en binding
Het boek is gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Het papier is gerecycled en ongebleekt. Het is in elkaar gezet met biologisch afbreekbare lijm. Er is verder niets te kiezen.

Omslag
De hardcover omslag is van duurzaam linnen en volgens de foto op de website… groen.

Vlakliggende fotoboeken

Wij zijn er fan van, van vlakliggende fotoboeken. De foto's lopen door over de paginascheiding in het midden. In tegenstelling tot de meest vlakliggende boeken worden deze gewoon geprint.

Formaten
De vlakliggende fotoboeken van Fotofabriek zijn er in A4 formaat en A5 formaat, met vierkante varianten van 14 x 14 cm, 21 x 21 cm en 30 x 30 cm. Er is ook nog een grote versie van 35 x 29 cm. Ze hebben maxomaal 140 pagina's.

Papier en binding
Voor het papier kun je kiezen uit normaal (zijdeglans, vlakliggend) en UV (glans, vlakliggend). Optioneel zijn zwarte schutbladen.

Omslag en extra opties
Naast een standaard omslag levert Fotofabriek de vlakliggende fotoboeken ook met een linnen of kunstleer omslag, met of zonder bedrukking. Je kunt ook een luxe geschenkdoos bijbestellen.

Spiraal fotoboeken

We zien ze steeds minder, maar Fotofabriek levert ze nog wel: fotoboeken met spiraalbinding. Ze zijn wat minder geschikt om vaak ingezien te worden, al zijn de pagina's wel voorzien van een beschermende coating om het papier te beschermen. Wel fijn: het valt helemaal open en ligt daarom vlak op de ondergrond.

Formaat
Deze Spiraal fotoboeken zijn weer in A4, A5 en A6 formaat te bestellen. Ook de vierkante varianten van 14 x 14 cm, 21 x 21 cm en 30 x 30 cm komen terug. Spiraal fotoboeken bevatten tenminste 24 en maximaal 100 pagina's.

Papier en binding
We kunnen kiezen uit Standaard (gesatineerd zijdeglans), Premium mat, UV Hoogglans en Gerecycled papier. De pagina's worden met een spiraal bij elkaar gehouden.

Omslag en extra opties
De omslag is van doorzichtig kunststof. De omslag wordt niet bedrukt, en dus dienen de eerste en de laatste pagina feitelijk als beeld voor de omslag. Er is een luxe geschenkdoos leverbaar.

Exclusieve fotoboeken

Fotofabriek levert een paar verschillende fotoboeken in de Exclusieve lijn.

Topalbum
Het Topalbum meet 40 x 30 centimeter en heeft tussen de 60 en 72 pagina's van extra zwaar papier. Het is het meest exclusieve product van Fotofabriek. Het heeft een handgemaakte leren omslag en is vlakliggend.

Losbladig fotoboek
Apart voor een fotoalbum, maar we zien de voordelen wel. De pagina's worden in dit boek geklemd, waardoor je de samenstelling op elk moment kunt veranderen. Handig voor een portfolio! De losse foto's zijn uiteraard los na te bestellen. Er kunnen maximaal 80 pagina's in dit fotoboek. Die pagina's zijn extra dik en voorzien van een beschermende coating.

Linnen rug
Een professioneel fotoalbum van 29 x 35 centimeter, zowel staand als liggend te koop. Er kunnen 60 tot pagina's in. De linnen rug geeft het boek een chique uitstraling en hij kan in verschillende kleuren geleverd worden. Je kunt weer kiezen tussen Standaard (zijdeglans), Premium Satin (matter) en UV Hoogglans.

Levertijd

‘Nergens sneller in Nederland’ claimt Fotofabriek op haar website. Omdat alles in eigen huis wordt gemaakt kunnen fotoboeken die vóór 12.00 uur worden besteld nog dezelfde dag worden verstuurd. Dat is snel!

Waarom een fotoboek van Fotofabriek?

Fotofabriek is een innovatief Nederlands bedrijf. Het assortiment is enorm, er zit eigenlijk voor iedereen wel wat tussen, voor elke behoefte. Met de prijs/kwaliteitverhouding zit het wel goed. De aandacht voor milieu en duurzaamheid vinden we een pluspunt.

Gratis fotoboekje

Vind je het moeilijk om een keuze te maken uit de verschillende papiersoorten? Bij Fotofabriek kun je tegen verzendkosten maximaal drie gratis boekjes bestellen met 8 pagina's van je papier naar keuze. Meer informatie vind je op de website.

Over Fotofabriek

Fotofabriek is een snelgroeiend bedrijf uit Groningen. Ze vinden duurzaamheid belangrijk en houden daar rekening mee bij de productie.

Oordeel

Nieuwsgierig naar de kwaliteit ten opzichte van andere fotoboeken? Lees dan onze beoordeling van de beste fotoboeken.