Je foto in glas laten laseren

Laat je foto in glas laseren

Ga eens voor iets unieks: zet je mooiste herinnering om in een foto in glas. Met geavanceerde lasertechnologie wordt je foto haarscherp in kristalhelder glas gelaserd. 

Het vereeuwigen van je foto's in glas met lasertechnologie is een innovatieve manier om momenten vast te leggen. De lasertechniek zet tweedimensionale beelden om in driedimensionale foto's in kristalhelder glas. Het resultaat is een opmerkelijke, duurzame manier om speciale momenten te bewaren. 

Je kunt een foto in glas bestellen in verschillende varianten en verschillende diktes. Een leuke herinnering voor in de kast of op je bureau, of een persoonlijk geschenk.

Lasergraveren van een foto in glas: de techniek

Je foto wordt afgedrukt met een nauwkeurige laser die de afbeelding in het glas brandt. Deze laserstraal is zo fijn afgesteld dat hij minuscule punten in het glas kan creëren, waardoor de illusie van diepte en dimensie ontstaat. Afhankelijk van de complexiteit van de afbeelding en de gewenste diepte, kan dit proces variëren in tijdsduur. Met gespecialiseerde software wordt je tweedimensionale afbeelding omgezet naar een formaat dat geschikt is voor deze driedimensionale gravure.

Het kiezen van de juiste foto

Niet elke foto is geschikt voor omzetting naar een 3D-beeld in glas. Kies een foto met een duidelijk onderwerp en minimale achtergrond voor het beste resultaat. Portretfoto's, dieren en voertuigen zijn voor de hand liggende onderwerpen vanwege de duidelijke contouren en de herkenbare vormen. Het is belangrijk dat de oorspronkelijke foto van hoge kwaliteit is, met voldoende contrast en scherpte.

Diepte en Detail

De mogelijkheid om diepte in de afbeelding te creëren, is wat een foto in glas onderscheidt van traditionele fotoprints. Dit driedimensionale effect geeft het beeld een levensechte kwaliteit, waarbij elk detail van de foto zichtbaar wordt gemaakt vanuit verschillende hoeken. De mate van diepte kan worden aangepast, afhankelijk van de dikte van het glas en je wensen.

Kristalglas van verschillende vormen en maten

Foto's in glas zijn beschikbaar in een reeks van vormen en maten, van kleine ornamenten tot grote kunstwerken die als middelpunt van een ruimte kunnen dienen. Naast de traditionele rechthoekige of vierkante blokken, kunnen je kiezen voor unieke vormen zoals harten, cirkels, of zelfs op maat gemaakte contouren. Zo is het mogelijk om voor elke gelegenheid en voor elk interieur een passend ontwerp te vinden.

Standaard komt een foto in glas als een stevig blok glas dat op zichzelf kan staan, beschikbaar in diktes van ongeveer 1 tot 10 centimeter.

Onderwerp en achtergrond

Een foto in glas is het mooist als het onderwerp van de foto los staat. Je ziet dan alleen het onderwerp van de foto, bijvoorbeeld een portret of een huisdier. Het bewerken van de foto kan door de leverancier worden verzorgd. Dit is een handmatig proces. Laat dus aan de leverancier weten wat je wensen zijn.

3D foto in glas

Je kunt je foto zelfs in 3D laten omzetten! De foto krijgt dan echt diepte. De aanbieder van foto in glas beschikt over de software en de ervaring om dat omzetten in 3D vanaf een gewone 2D foto te doen. Ook de achtergrond wordt weggehaald. Je hoeft alleen maar je originele foto aan te leveren. Er wordt een kleine meerprijs gevraagd voor deze service.

Foto in glas en verlichting

Verlicht je foto in glas op de juiste manier om alle prachtige details te benadrukken. Speciale LED-voetstukken of achtergrondverlichting kunnen worden gebruikt om het driedimensionale effect te versterken en de details in de gravure uit te lichten. Met de juiste verlichting vergroot je de visuele impact van je gravure.

Een persoonlijke foto in glas

Maak je foto in glas helemaal van jou met persoonlijke tekst of instructies. Een goede communicatie met de leverancier zorgt ervoor dat het eindproduct precies wordt zoals jij het voor ogen hebt.

Heeft een foto in glas kleuren?

Nee, het laseren van een foto in glas levert een monochrome (éénkleurige) gravure op. De techniek achter het laseren in glas is gebaseerd op het nauwkeurig creëren van kleine breuken of luchtbellen in het glas met een laserstraal. De afbeelding wordt zichtbaar door de manier waarop licht reflecteert op en breekt door deze markeringen binnenin het glasblok. De afbeelding verschijnt dan in grijstinten.

Duurzaamheid en onderhoud

Geniet lang van je foto in glas zonder veel moeite. Het materiaal is robuust en de zorg ervoor is eenvoudig. Een zachte doek en wat glasreiniger houden je herinnering sprankelend. 

Waar bestel je een foto in glas?

Nieuwsgierig? Je kunt een foto in glas bijvoorbeeld bestellen bij foto-in-glas.nl.