Blokjesfoto LEGO®-style

Blokjesfoto: je foto gemaakt van blokjes in LEGO®-style

Een uniek fotoproduct, dit mozaïek van gekleurde blokjes. Je foto wordt omgezet in een puzzel van gekleurde blokjes die je op een grondplaat klikt. Elke grondplaat bestaat uit 16x16 blokjes, dat zijn er 256 per grondplaat. Zo'n grondplaat is ongeveer 13x13 centimeter groot. Je kunt meerdere grondplaten aan elkaar koppelen tot een grotere foto. 

Hoe groot is een blokjesfoto en uit hoeveel blokjes bestaat een blokjesfoto?

De kleinste blokjesfoto die je kunt bestellen bestaat uit 2 x 2 grondplaten, meet 25,6 x 25,6 centimeter en bestaat uit 1024 blokjes. Maar het kan natuurlijk veel groter. Een blokjesfoto hoeft niet vierkant te zijn, je kunt de grondplaten ook combineren tot een liggende of staande blokjesfoto.

Een mooi formaat is bijvoorbeeld de liggende blokjesfoto van 5 x 4 grondplaten. Deze heeft ruim 5000 blokjes en meet 51 x 64 centimeter. Maar eigenlijk is elke combinatie van grondplaten mogelijk. Het maximum aantal grondplaten is 10 x 10.

Moet je de blokjesfoto zelf bouwen?

Nee, dat hoeft niet. Tegen een kleine meerprijs wordt de blokjesfoto voor je in elkaar gezet. Maar het is erg leuk om samen zelf te doen, bijvoorbeeld met vrienden en familie. Je doet ongeveer een half uur over het in elkaar zetten van een grondplaat. Bij elke blokjesfoto krijg je uitgebreide bouwinstructies.

Bestaat de blokjesfoto uit echte LEGO® blokjes?

De blokjesfoto bestaat niet uit echte LEGO® blokjes, maar de blokjes hebben wel dezelfde afmetingen. Dat betekent dat ze wel op echte LEGO® blokjes passen. De toegepaste blokjes hebben veel meer kleuren dan de originele LEGO® blokjes en daardoor krijgt de blokjesfoto veel meer detail.

Waar koop je een blokjesfoto?

Blokjesfoto's zijn te bestellen op Blokjesfoto.nl